20 Ocak 2018 Cumartesi

VISUAL STUDIO-YARARLI SEBZELER

Merhaba arkadaşlar bu yazımda switch-case yapısından bahsedeceğim. Hem öğreneceğiz hemde eğlence ve bilgi için program yapacağız. Daha önceki yazımızda da bahsetmiştik, eğer bir değişkenin değeri belirli sabitlerle karşılaştırılacak ve bunun sonucunda farklı işlemler yapılacak ise if deyimi yerine switch deyimi kullanılabilir.


Bize 4 tane düzen paneli gerekli. Önce gridimizi 4 böldük (4 e bölünme kodları aşağıdaki resimde mevcut) ve resimde ki gibi panellerimizi yerleştirdik. Bunların yüksekliği/genişliği/arkaplan rengi hepsi aşağıdaki resimde var.


Şimdi kod sayfamıza geçersek arkadaşlar çok basit bir yapımız var. Aşağıdaki resimler sizi korkutmasın hepsini kopyala yapıştır ile yapabilirsiniz. İlk başta bir tane yapıyı oluşturmak yeterlidir.
   switch ( TxtbxGrs.Text.Tolower())
      {
         case "........";
         TxtbAckl.Text = "................................................................."
     }
gördüğünüz gibi arkadaşlar tek yapı oluşturuyoruz sonrası kopyala yapıştır. Kopyala yapıştırı sadece case-break kısmı için yapıyoruz, switch hepsi için ortak.




Arkadaşlar ben sebzelerin faydasından bahsederek size anlatmaya çalıştım. Sizler istediğiniz şekilde, meyve olur, belirli gün ve haftalar olur, futbol takımı oyuncuları listesi bile yapabilirsiniz. Aşağıdaki videodan da uygulamamızı izleyebilirsiniz.



  bir sonraki dersimizde görüşmek üzere esen kalın... ebi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yukarı git