12 Ocak 2018 Cuma

PROGRAMLAMA- VISUAL STUDIO

Merhaba arkadaşlar bu yazımda Visual Studio programını indirip, istediğimiz oyun veya programı yazmaya başlıyoruz.


Microsoft Visual Studio, Microsoft tarafından geliştirilen bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Microsoft Windows, Windows Mobile, Windows CE, .NET Framework, .NET Compact Framework ve Microsoft Silverlight tarafından desteklenen tüm platformlar için yönetilen kod ile birlikte yerel kod ve Windows Forms uygulamaları, web siteleri, web uygulamaları ve web servisleri ile birlikte konsol ve grafiksel kullanıcı arayüzü uygulamaları geliştirmek için kullanılır.
İçerisinde Visual Basic, Visual C#, C++ gibi programlama dillerinin tümleşik geliştirme ortamlarını ve Microsoft tarafından özelleştirilmiş kütüphaneleri barındırmaktadır.

Visual Studio-İndir

Yukarıdaki linkten açılan sayfada Visual Studio Community 2017 indiriyoruz. Visual Studio Community 2017 öğrenciler, açık kaynak geliştiricileri ve bireysel geliştiriciler için ücretsiz, tam özellikli IDE.

İndirdiğimiz programa tıklıyoruz ve açılan sayfadan yüklemelerimizi seçiyoruz. bütün platformları seçmek isterseniz 40-50 GB kadar hafıza ister.
Resimde de görüldüğü gibi geliştirmek istediğiniz platformları seçiyoruz ve yüklüyoruz.

Bilgisayarımıza yüklendikten sonra açılan ekran aşağıdaki gibi olacaktır.

dosya-yeni-proje (file-new-project) diyoruz. aşağıdaki pencere geliyor. Buradan hangi platformda uygulama programlama istiyorsak onu seçiyoruz.


Benim sizlere anlatacağım uygulamalar ve oyunlar ilk başta masaüstü uygulamaları olacak.


İngilizce olanlarda Windows Classic Desktop-WPF Uygulaması(.NET Framework)

           bir sonraki dersimizde görüşmek üzere esen kalın... ebi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yukarı git